Digium
Euro Futbol ve Europa League (UEFA Avrupa Ligi) Yayınları
UEFA KUPASI olarak bilinen karmaşık futbol organizasyonu 2009 yılından itibaren sona erdirilmiştir. UEFA AVRUPA LİGİ (Europa League) adı altında yeni bir "LİG" oluşturmuştur.

DOĞAN Grubu, UEFA tarafından yapılan ihaleyi kazanarak tüm Avrupa Ligi maçları yayın
haklarına 2009/2010 - 2010/2011 - 2011/2012 futbol sezonları için sahip
olmuştur. Yeni statüsü ile Avrupa Ligi maçlarının önemli bir bölümü Eylül ayından
itibaren D-Smart platformunda yeni kurulan Euro Futbol kanalından yayınlanacaktır.

DOĞAN Grubu Avrupa Ligi maçları yayın hakları için 3 sezonda yaklaşık 200 milyon TL
ödeme yapacaktır. Avrupa Liginde yıllık 200'ün üzerinde maç oynanacaktır ve
finale kadar tüm maçların yayın hakları ile birlikte satın alınmıştır.

Avrupa Liginin yayın haklarının alınması ile birlikte 04 Temmuz 2009 tarihinden
itibaren D-Smart platformuna yeni bir kanal ve yeni bir paket eklenecektir. Euro Futbol kanalı 04 Temmuz 2009 Cumartesi günü D-Smart 42. kanaldan yayına başlayacaktır.

Euro Futbol kanalı ile birlikte mevcut paketlerimize Spor Paketi adında yeni bir paket daha eklenmiştir. D-Spor, FutbolSmart, ESPN Classic, ESPN America ve Euro Futbol kanalları Spor Paketi kanalları olarak satışa sunulacaktır.

Spor paketi'ni müşteriler tek başına alabileceği gibi, mevcut paketlerle birlikte daha uygun fiyatlara da alabileceklerdir.

Spor Paketi Fiyatları aşağıdaki gibidir;

Spor Paketi : 199 TL
Sinema + Spor Paketi : 249 TL
Aile + Spor Paketi : 299 TL
Full + Spor Paketi : 349 TL
Full HD + Spor Paketi : 299 TL (Full HD Paket Spor paketi dahil tüm paketleri kapsamaktadır.) Bu paketin liste fiyatı 399 TL olup, HD-Smart satışlarımızı artırmak için yılsonuna kadar kampanyalı fiyat olan 299 TL'den satılmaktadır.

Euro Futbol kanalının platforma katılması ile birlikte D-Spor ve FutbolSmart kanalları 04 Temmuz'dan tarihinden itibaren yeni D-Smart alacak kullanıcılar için şifrelenecektir. 04 Temmuz 2009 tarihinden itibaren D-Smart alan kullanıcılar spor kanallarını ve bu kanallarda yayınlanacak maçları izleyebilmek için Spor Paketi almalıdırlar.

Bireysel 2008 model kutu sahibi olan kullanıcılar D-Spor ve FutbolSmart kanallarını şifresiz izlemeye devam edeceklerdir.

01 Ocak 2009 - 03 Temmuz 2009 tarihleri arasında bireysel 2009 model kutu almış ve aktivasyonunu yaptırmış olan D-Smart kullanıcılarımız D-Spor kanalını ücretsiz izlemeye devam edeceklerdir. FutbolSmart, ESPN Classic ve ESPN America kanalları ise Aile ve üstü paketi olan kullanıcılar tarafından paket süresi bitene kadar izlenebilecektir.